2/4/10

SANT VICENT DE PAÜL (SÓLLER) 6è

29, 30 i 31 de març.
Els vint-i-set alumnes i dos mestres de sisè del Col·legi Sant Vicent de Paül han vingut a fer una estada de tres dies al Camp d’Aprenentatge. El primer dia, dilluns, després de baixar de l’avió, ha començat la ruta per Menorca. La primera aturada ha estat el Fort de Marlborough que està situat al costat sud de la bocana del port de Maó, a la cala de Sant Esteve (es Castell), fou construït pels anglesos entre 1710 i 1726. Juntament amb el castell de Sant Felip i la torre de Stuart o d’en Penjat servia per protegir l’entrada del port de Maó.

El poblat talaiòtic de Trepucó que es troba situat entre els municipis de Maó, es Castell i Sant Lluís. Destaca la monumentalitat del seu talaiot central i la taula. Les arqueòlogues del Consell Insular ens van mostra les excavacions que estaven realitzant en una casa talaiòtica.
Van anar a dinar a la muntanya del Toro on es va poder contemplar tota Menorca i es va visitar el santuari.
El dimarts, segon dia d’estada, es va fer el “Joc de descoberta de Ciutadella. Aquesta activitat es desenvolupa en petits grups pel barri antic de Ciutadella. Mitjançant un plànol de la ciutat i un quadernet que els dona les pautes del recorregut que han de seguir, els alumnes han de descobrir alguns indrets que constitueixen l'actual configuració i evolució social i cultural d'aquesta ciutat.

El darrer dia es va visitar el lloc des Tudons on es va seguir el procés d’elaboració del formatge .
Es va berenar de productes típics de la pagesia: formatge, sobrassada i carn i xulla.

Es va visitar la Naveta des Tudons, naveta d’enterrament d’uns tres mil anys d’antiguitat.
Van continuar viatge fins a Maó, on es va seguir un itinerari per la ciutat.
Esperam que la vostra estada hagi estat profitosa i en conserveu un bon record.