26/3/12

UNA JORNBADA DE FEINA AS PINARET

Dissabte 24 de març a partir de les 9’30 del matí les instal·lacions des Pinaret es van obrir a tota la ciutadania per fer una jornada de voluntariat, una jornada de feina.
La jornada de feina as Pinaret pretén ser un mitjà de participació al servei de la millora d’un entorn comunitari. Durant un matí en contacte amb la natura, de forma altruista, els ciutadans dediquen el seu temps i esforç per realitzar accions dins del marc del desenvolupament sostenible, la conservació i restauració d'espais naturals i l'educació ambiental.Els diferents col·lectius que cada dia feim feina en aquest espai públic havíem preparat diferents actuacions.

Així el CAPI de jardineria i manteniment d’espais públics va feu una sembrada de plantes aromàtiques als voltants del camí de la sínia.


L’IBANAT una plantació de pins i alzines a l’àrea recreativa i una demostració d’extinció d’incendis amb un pick-up.

El guarda des Pinaret es va encarregar de dirigir l’alimentació delks animals juntament amb els pares i fillets.

El Camp d’Aprenentatge feia el manteniment de portells i barreres,, el manteniment de l’hort i els planters.

Volem agraït al grup d’intervenció sobre béns etnològics (GIBET) de la Societat històrico arqueològica Martí Bella, el seu ajut en les tasques de recuperació d’un dels ponts de bestiar de la finca.


A mitjan matí es va fer un berenar comunitari amb les aportacions de mel des Pinaret i coques fetes pel personal del Camp d’Aprenentatge al forn de llenya de les cases.

L'acte es va acabar amb una demostració de la sínia recentment restaurada. Gràcies Jordi Salord per col·laborar amb noltros.


Gràcies també  a tots els participants, sense voltros no seria possible una jornada com aquesta.