4/12/09

CEIP MARGALIDA FLORIT 5èB

Dia 28 d'octubre el mateix grup ja va fer un taller de reconeixement de roques. Després d'estar un mes i mig estudiant geologia, avui han anat a fer una excursió per tota Menorca per reconèixer les vuit roques més representatives en el seu lloc d'origen.
S'han fet cinc aturades, i a cada lloc s'han reconegut les roques de l'entorn.
1a aturada: Sa Mesquida.
Han caminat de punta a punta de la platja fins arribar as Pa Gros. Aquí han reconegut tres roques de l'era primària: la llosella, el gres gris i els conglomerats primaris.
2a aturada: pedrera de Llimpet.
Des de dalt de la pedrera hem pogut veure el gran clot fet a la roca per extreure graves. A la zona d'Alaior hi ha moltes pedreres de pedra gravosa.
3a aturada: muntanya del Toro.
Mentre pujàvem la costa hem vist la pedrera de pedra del Toro. Ja sabíem que l'autobús no es podia aturar i hem seguit fins dalt. Allà hem vist dos usos que tenen les pedres: un emmacat i una paret seca de pedra del Toro.
4a aturada: entrada de Ferreries.
Aquí hem vist com la coloració de les roques es tornava vermellosa. Comprovam que hi ha roques de pedra esmoladora.
5a aturada: Platja Gran de Ciutadella.
L'autobúss ens ha deixat entre la Platja Gran i es castell de Sant Nicolau, aquí, al ponent de Menorca, com també al sud, trobam les roques del miocè (era terciària): el marès i la pedra viva.
Amb aquesta excursió de cinc hores hem fet un repàs als centenars de milions d'anys de la geologia menorquina.

5 comentaris:

sandra ha dit...

hola bep soc sandra de 5b me va agradar molt la excurcio i me va cridar la tencio on se trubaen les 8 roces de menorca.

Anònim ha dit...

Hola Bep:

L' excursió que vam fer em va agradar molt i sobretot vaig aprendre moltíssim coneixen les 8 roques que vam anar a veure, també vaig aprendre coses de les antiguitats de Menorca.El camí que més em va agradar va ser a "Sa Mesquida" al "Pa Gros" dels tres tipus de roques:la llosella, el Gres Gris i el Conglomerat.

MAR 5b

Anònim ha dit...

Hola Bep Garnez soy Junior de 5EB: me ha encantado la Excurciones pero sabes algo yo creía que la piedra `` madres''era una de las mas dificiles de encontrar.

Laura ha dit...

Hola Bep!!!
Som na Laura...
A l'excursió vaig aprendre moltes coses com per exemple... les roques més antigues van baix de les roques que a hi ha al demunt...
I la més jove, bono la més nova va a dalt...!
Vaig aprendre moltes coses i vaig anar a molts puestos nous de Menorca que jo no coneixia...
El puesto que em va agradar més va ser "Sa Mesquida"... "Pa gros" les tres roques que vam trobar allà van ser: LLOSELLA , GRES GRIS i CONGLOMERATS i com a mineral QUARS!

Gracies per venir amb noltros i explicar-nos totes les vuit roques que podem trobar a Menorca...

Laura 5é B
CEIP Margalida Florit

Lara ha dit...

Hola Bep!!!
Som na Lara de l'escola cip Margalida Florit.
Hem va agradar molt l'excursió i vam aprendra molt.
el que mes hem va agradar va ser cuant vam anar a sa mesquida al pa gros, va ser molt divertit poder agafar pedres de cada puesto per nosaltres com la llosella,gres gris i conglomerat de sa mesquida.
Gracies per venir amb nosaltres ho vam pasar molt bé durant una estona fins una altre.
GRACIES I ADEU


LARA